Az alumínium tulajdonságai és előnyei

Milyen esetekben válasszunk alumíniumot ?


Kiváló mechanikai tulajdonságok:

Az alumínium egy nagyon könnyű fém, amelynek fajsúlya 2,7 g / cm3, ami kb. egyharmada az acélnak. Súlyához képest kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik. Az alumínium használata a járművek esetében csökkenti az energiafogyasztást, miközben növeli a teherbírást, ezért előszeretettel alkalmazzák a repülőgépgyártás területén is.

Korrózióálló:

Oxigén hatására az alumínium természetes védőoxid bevonatot képez, ezért erősen korrózióálló. A különböző felületkezelési módok, mint például az eloxálás, festés vagy lakkozás még tovább javíthatják ezt a tulajdonságot. Az alumínium felhasználása ezért ajánlott olyan helyeken, ahol a korrózióállóság kiemelkedő elvárás, például a magasabb építmények esetében.

Jó megmunkálhatóság:

Alacsony olvadásponttal és sűrűséggel rendelkezik. Megolvasztott állapotban számos módon feldolgozható. Az alumínium és ötvözetei tulajdonságainak köszönhetően napjaink általánosan elterjedt és széleskörűen felhasználható alapanyaga lett, hiszen könnyen alakítható és jól hegeszthető.

Hosszú élettartam:

Különösebb kezelés nélkül is évtizedekig gondozásmentesen rábízhatjuk épületeinket.

Újrahasznosítható:

Az alumínium 100% -ban újrahasznosítható, s az eljárás során nem csökken a minősége. Az alumínium újraolvasztása kevés energiát igényel: az elsődleges fém előállításához szükséges energia mindössze kb. 5% -a szükséges az újrahasznosítási folyamatban.

Általánosságban elmondható, hogy fő felhasználási területei:
  • gépipar,
  • építőipar,
  • belsőépítészet,
  • reklámipar

Hogy is volt ?

Az alumíniumot az építőiparban először az 1920-as években használták. A felhasználása elsősorban a díszítő részletek és "art deco" struktúrák felé irányult. Az áttörés 1930-ban történt meg, amikor az Empire State Building (USA) épületeibe alumíniumot építettek be.
Azóta is az alumíniumot az energiahatékony és fenntartható építőanyagok egyikeként ismerik el.
A modernkori építészetben a „Zöld ház” tervezők és kivitelezők kedvelt építési anyagává is vált.




Cikkben előforduló termékek

alumínium lemez, alumínium bordás lemez

alumínium lemez, alumínium bordás lemez

Polymetall
Ár egyedi ajánlat alapján /



Részletek

  • Alumínium profil

    Zártszelvény, négyzetrúd, lapos rúd, körrúd, cső, L-profil, U-profil. Jól alakítható, súlyához képest kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, jól hegeszthető, korrózióálló, hosszú élettartamú anyag. Széleskörű felhasználásra ajánljuk a gépiparban, építőiparban, belsőépítészetben és a reklámiparban.

    Tovább »

  • Alumínium lemez

    Alumínium lemezek többféle anyagminőségben és méretben. Jól alakítható, súlyához képest kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, jól hegeszthető, korrózióálló, hosszú élettartamú anyag. Széleskörű felhasználásra ajánljuk a gépipar, építőipar, elektronika, csomagolóipar, belsőépítészet, reklámipar, stb... területein.

    Tovább »

  • Minőségi polikarbonát termékek azonnal, raktárról

    Termékeink széles választékával várjuk Önt 3450 m2-es Dunakeszi telephelyünkön. Munkatársaink és a helyszínen dolgozó mérnök kollégák segítenek Önnek a megfelelő anyagok kiválasztásában, valamint a méretek pontos kiszámításában. Speciális vágógépeink segítségével a szakszerű méretre vágásokat is elvégezzük Önnek. Az ügyintézés nálunk gyorsan, gördülékenyen, felesleges várakozási idő nélkül zajlik.

    Tovább »

Hasznos cikkek

2018.04.14
Alumínium termékek házhozszállítása


Alumínium terméket vásárolnék. Személyesen menjek érte vagy inkább kiszállítást kérjek? mennyibe kerül a szállítás? A szállítási méretre vágásban is tudnak segíteni? Minden információ egy helyen, itt !

BŐVEBBEN

2018.04.14
Alu profilt keres? A legjobb árat ajánljuk Önnek!


Válassza ki a kívánt terméket, méretet, tegye a kosárba és kérjen ajánlatot MOST! 
Ajánlatkérése nem minősül vásárlásnak, kötelezettséggel nem jár.
Kollégáink pedig gyorsan küldik Önnek ajánlatunkat.

BŐVEBBEN

2018.04.14
Az alumínium tulajdonságai és előnyei


Miért válassza az alumíniumot?
Mert: Kiválló mechanikai tulajdonságokkal bír, korrózióálló, knem fog ki rajta a rozsda, jól megmunkálható, hegeszthető, hosszú élettartamú, 100%-ban újrahasznosítható anyag. Tudj meg róla többet itt!

BŐVEBBEN