Kopolit üveg cseréje a Nitrogénműveknél


A Schnaider Polymetall Kft által forgalmazott polikarbonát panel felhasználásával elkészült a Nitrogénművek pétfürdői zsákoló üzemének kopolit üveg cseréje, új oldalbevilágító felületének kialakítása, mely Magyarország legnagyobb polikarbonát panel felülete lett.

  • északi, déli, nyugati homlokzat felülete: 4500 mkopolit csere
  • legnagyobb magasság: 26,5 m
  • legnagyobb szélesség: 68,5 m 
Nitrogénművek 40 mm falpanel

Méretezési, beépítési követelmények, elvárások, tervezési, beépítési szempontok:

Az utóbbi időben előforduló szélsőséges időjárási viszontagságokra is tervezni kellet a fogadószerkezet kiosztását és a rögzítési sűrűséget.
Nagyon fontos, hogy az épület sarkain, szélein lényegesen nagyobb szélterheléssel kell számolni.
Ilyen magas épület esetén 35,8 m/s szélsebességnél 1,6 kN/m² megoszló terhelés lép fel. Ez azt jelenti, hogy a széleken sűríteni kell a rögzítést, hátsó megtámasztást, a gyártók által megadott méretezési szempontok szerint.

Nitrogénművek 40 mm falpanel

Az épület kora és statikája miatt csak könnyűszerkezetes homlokzatburkolás jöhetett szóba.
A 40 mm vastag üregkamrás polikarbonát falpanel 4,3 kg/m² súllyal rendelkezik, nem terheli meg az épület tartószerkezeteit, csak az időjárás okozta terhelésekkel kell számolni.

Vegyi üzem lévén, a vegyi anyagok és gőzeinek kitett terhelést is bírnia kell a beépített burkolatnak. A polikarbonát lemezek vegyi anyagokkal szembeni ellenállása kimagasló.
A tartó-, fogadó acélszerkezeteket speciális korrózió védelemmel kellet ellátni.

A fényáteresztő homlokzatburkolat előnye, hogy a nagy felületű belső terek megvilágítása természetes fénnyel, sokkal energiatakarékosabb, mint a mesterséges világítás.

Nitrogénművek 40 mm falpanel

Az építési anyagokra vonatkozó előírásokat is szem előtt kellett tartani, fokozottan a tűzvédelmi besorolásra, mely a polikarbonát esetében B-s1-d0.. azaz nehezen éghető, nem égve csepegő.

Az épületenergetikai elvárások is szerepet játszottak az anyag kiválasztásában.
A tíz falú üregkamrás polikarbonát falpanel U értéke 0,99 W/m²K.

Végül, nem elhanyagolható szempont a könnyű szerelhetőség, mely a homlokzat felújítás és a kopolit kiváltás átfutási idejét jelentősen csökkentette. Az alpintechnikával végzett kivitelezés határidőre elkészült, a szerelési munkákra nem kedvező időjárási viszontagságok ellenére is.

Nitrogénművek 40 mm falpanel

 
  • Alumínium profil

    Zártszelvény, négyzetrúd, lapos rúd, körrúd, cső, L-profil, U-profil. Jól alakítható, súlyához képest kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, jól hegeszthető, korrózióálló, hosszú élettartamú anyag. Széleskörű felhasználásra ajánljuk a gépiparban, építőiparban, belsőépítészetben és a reklámiparban.

    Tovább »

  • Alumínium lemez

    Alumínium lemezek többféle anyagminőségben és méretben. Jól alakítható, súlyához képest kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, jól hegeszthető, korrózióálló, hosszú élettartamú anyag. Széleskörű felhasználásra ajánljuk a gépipar, építőipar, elektronika, csomagolóipar, belsőépítészet, reklámipar, stb... területein.

    Tovább »

  • Minőségi polikarbonát termékek azonnal, raktárról

    Termékeink széles választékával várjuk Önt 3450 m2-es Dunakeszi telephelyünkön. Munkatársaink és a helyszínen dolgozó mérnök kollégák segítenek Önnek a megfelelő anyagok kiválasztásában, valamint a méretek pontos kiszámításában. Speciális vágógépeink segítségével a szakszerű méretre vágásokat is elvégezzük Önnek. Az ügyintézés nálunk gyorsan, gördülékenyen, felesleges várakozási idő nélkül zajlik.

    Tovább »

Hasznos cikkek

2018.04.14
Alumínium termékek házhozszállítása


Alumínium terméket vásárolnék. Személyesen menjek érte vagy inkább kiszállítást kérjek? mennyibe kerül a szállítás? A szállítási méretre vágásban is tudnak segíteni? Minden információ egy helyen, itt !

BŐVEBBEN

2018.04.14
Alu profilt keres? A legjobb árat ajánljuk Önnek!


Válassza ki a kívánt terméket, méretet, tegye a kosárba és kérjen ajánlatot MOST! 
Ajánlatkérése nem minősül vásárlásnak, kötelezettséggel nem jár.
Kollégáink pedig gyorsan küldik Önnek ajánlatunkat.

BŐVEBBEN

2018.04.14
Az alumínium tulajdonságai és előnyei


Miért válassza az alumíniumot?
Mert: Kiválló mechanikai tulajdonságokkal bír, korrózióálló, knem fog ki rajta a rozsda, jól megmunkálható, hegeszthető, hosszú élettartamú, 100%-ban újrahasznosítható anyag. Tudj meg róla többet itt!

BŐVEBBEN