Varázsolj világos lépcsőházat, folyosót polikarbonáttal

színes energiahatékony polikarbonát falpanel

Polikarbonát falpanel rendszer felhasználása lépcsőházakban

Mai világunkban sok lépcsőházban gondot jelent a bevilágítók felújítása vagy cseréje.

A legtöbb esetben ez a teher a közös képviselőkre, illetve a lakókra hárul. Beépített anyagként eddig leggyakrabban üveget használtak. Azon belül is általában az úgynevezett kopolit üveggel találkozhatunk, amit régebben előszeretettel alkalmaztak ipari bevilágítóként, illetve a már említett lépcsőházi üvegként. Mivel Magyarországon gyártották, így adott volt e termék széles körű felhasználása. Azonban a használat során és az évek múlásával a kopolit üvegek elöregedtek, megrepedeztek. Ennek oka, hogy a régi acélszerkezet elkorrodált, illetve az üvegek közti tömítőanyagok megkeményedtek vagy kiestek. A merev keretszerkezet és tömítőanyagok miatt az üvegek megfeszültek és a hőtágulás hatására megrepedeztek, drasztikusabb esetben kiestek.

energiahatékony polikarbonát falpanel

Ezen problémák orvoslására külföldön kifejlesztették az úgynevezett polikarbonát falpanel rendszert.

A termékkör egy egységet jelent, ami egy modern polikarbonát termékcsaládból és kiegészítő elemeiből áll. A polikarbonát lemezek 40 mm-es anyagból készülnek, amelyek vastagabbak a hagyományos beépítésekkor használt anyagoknál (10, 16 vagy 25 mm). Ennek fő oka, hogy a polikarbonát falpanel rendszer kevesebb tartószerkezet mellett, több terhelést is kibírjon az általános társaihoz képest. A lemezek belseje egy úgynevezett rücskös, porózus réteggel van ellátva, aminek nagy előnye az üvegházhatás csökkentése.
Ezt a technikát alkalmazzák modern csarnokokban vagy nagy bevilágító felületű hangárakban is.
A falpanel rendszer egyik fontos eleme a keretprofil, melyből a gyártó és forgalmazó az igényekhez mérten több alternatívát is kínál.
Ezek között megtalálható a:
- standard alsó profilon kívül
- több fajta párkányos változat, illetve
- a könnyebb szerelhetőség érdekében a szétszedhető keretprofil is.

Az új elvárásoknak megfelelően a keretrendszerek külső és belső gumitömítéssel vannak ellátva és minden profilhoz külön profilösszekötő lett kifejlesztve.
A modern keretprofil 99 %-ban felhasználható a régi, standard fém keretekbe, így a legtöbb esetben a 40 mm-es polikarbonát falpanel rendszer beépítése nem jár a régi szerkezetek bontásával.

Ennek nagy előnye a költséghatékonyság, hiszen nem szükséges a lépcsőházat sem belülről, sem pedig kívülről javítgatni vagy újrafesteni.

A polikarbonát lemezek 50 cm szélesek. Kuplungszerkezetesek (nútféder), így a táblák sorolásánál nincsenek plusz profilok, a bevilágító felület egy homogén egységet képez.

Keretprofil csak körben található, melynek előnye az egységes fény megteremtése.

A lemezek belsejénél már említett porózus réteg szórt fényt képző hatása révén a lépcsők alatt elenyésző lesz az árnyékképződés a hagyományos üvegekkel szemben. A régi kopolit elemek hőszigetelő tényezője kb. 3-4 W/m²K volt, ezzel szemben a 40 mm-es polikarbonát falpanel lemez U értéke már akár az 1 W/m²K értéket is megközelítheti, ami a mai modern lakóházakban is előírt többrétegű, gázos üvegek értékének felel meg.

A polikarbonát rendszer további előnye még a rugalmassága, ezért is terjedt el a polikarbonát lemezeknél „A törhetetlen üveg” becenév. A lemezek súlya m²-ként csak kb. 4 kilogramm az akár kb. 10 – 20 kg/m²-es üveggel szemben, így a régi épületek alapját nagymértékben tehermentesíteni tudjuk a bevilágító felület modernizálásával.

Amennyiben a kibontott részeknél nyitható felületre is igény van, úgy a falpanel rendszerben megtalálható több ablaktípus között is kedvünk szerint válogathatunk.

A 40 mm-es polikarbonát rendszer további előnye, hogy nemcsak kopolit üveg kiváltásánál alkalmazható, hanem a hagyományos egy vagy több rétegű üveg vagy a még régebbi drótüveg cseréjére is használható.





Cikkben előforduló termékek

polikarbonát panel

polikarbonát panel

Polymetall
Ár egyedi ajánlat alapján / m2



Részletek

  • Alumínium profil

    Zártszelvény, négyzetrúd, lapos rúd, körrúd, cső, L-profil, U-profil. Jól alakítható, súlyához képest kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, jól hegeszthető, korrózióálló, hosszú élettartamú anyag. Széleskörű felhasználásra ajánljuk a gépiparban, építőiparban, belsőépítészetben és a reklámiparban.

    Tovább »

  • Alumínium lemez

    Alumínium lemezek többféle anyagminőségben és méretben. Jól alakítható, súlyához képest kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkező, jól hegeszthető, korrózióálló, hosszú élettartamú anyag. Széleskörű felhasználásra ajánljuk a gépipar, építőipar, elektronika, csomagolóipar, belsőépítészet, reklámipar, stb... területein.

    Tovább »

  • Minőségi polikarbonát termékek azonnal, raktárról

    Termékeink széles választékával várjuk Önt 3450 m2-es Dunakeszi telephelyünkön. Munkatársaink és a helyszínen dolgozó mérnök kollégák segítenek Önnek a megfelelő anyagok kiválasztásában, valamint a méretek pontos kiszámításában. Speciális vágógépeink segítségével a szakszerű méretre vágásokat is elvégezzük Önnek. Az ügyintézés nálunk gyorsan, gördülékenyen, felesleges várakozási idő nélkül zajlik.

    Tovább »

Hasznos cikkek

2018.04.14
Alumínium termékek házhozszállítása


Alumínium terméket vásárolnék. Személyesen menjek érte vagy inkább kiszállítást kérjek? mennyibe kerül a szállítás? A szállítási méretre vágásban is tudnak segíteni? Minden információ egy helyen, itt !

BŐVEBBEN

2018.04.14
Alu profilt keres? A legjobb árat ajánljuk Önnek!


Válassza ki a kívánt terméket, méretet, tegye a kosárba és kérjen ajánlatot MOST! 
Ajánlatkérése nem minősül vásárlásnak, kötelezettséggel nem jár.
Kollégáink pedig gyorsan küldik Önnek ajánlatunkat.

BŐVEBBEN

2018.04.14
Az alumínium tulajdonságai és előnyei


Miért válassza az alumíniumot?
Mert: Kiválló mechanikai tulajdonságokkal bír, korrózióálló, knem fog ki rajta a rozsda, jól megmunkálható, hegeszthető, hosszú élettartamú, 100%-ban újrahasznosítható anyag. Tudj meg róla többet itt!

BŐVEBBEN